YRKESHÖGSKOLAN HÖGA KUSTEN

En fåtölj som står vid havet och på horisonten visas Träakademiens logga.

Välkommen till Träakademien

Yrkeshögskolans utbildningar vid Träakademien vilar på traditionella hantverk, material och metoder med ambitionen att bevara kulturarvets kunskaper för kommande generationer. Utbildningarna innehåller dessutom moderna metoder och verktyg varvat med teoretiska studier för att möta efterfrågan på arbetsmarknaden. Ett nära samarbete med branschen gör att du får möta yrkesverksamma hantverkare i undervisningen, under praktikperioder samt i olika projekt. Den unika studiemiljön med moderna verkstäder tillsammans med kunniga lärare ger dig möjlighet att utveckla och fördjupa dina kunskaper inom hantverket och förbereda dig för yrkeslivet.

Vår historia
Träakademien startades i mitten på 1990-talet i samarbete med konsthistorikern Lars Sjöberg som ett projekt att förädla norrländska råvaror.  Utbildningen inriktades mot Gustavianskt möbelhantverk och har under åren utvecklats till utbildningar med modernt och historiskt hantverk inom möbelsnickeri, möbeltapetsering och byggnadsvård. Visionen hos initiativtagarna var att samla utbildningar som omfattar hela byggnadens och interiörens hantverk under samma tak och därmed skapa ett unikt hantverkscentrum på hög nivå.

Under många år har hantverksutbildningarna på Träakademien i Kramfors varit en utmärkt grund för personer vilka önskar en kvalitativ, högre hantverksutbildning.

Välkommen till Träakademien

Yrkeshögskolans utbildningar vid Träakademien vilar på traditionella hantverk, material och metoder med ambitionen att bevara kulturarvets kunskaper för kommande generationer. Utbildningarna innehåller dessutom moderna metoder och verktyg varvat med teoretiska studier för att möta efterfrågan på arbetsmarknaden.

Ett nära samarbete med branschen gör att du får möta yrkesverksamma hantverkare i undervisningen, under praktikperioder samt i olika projekt. Den unika studiemiljön med moderna verkstäder tillsammans med kunniga lärare ger dig möjlighet att utveckla och fördjupa dina kunskaper inom hantverket och förbereda dig för yrkeslivet.

Vår historia
Träakademien startades i mitten på 1990-talet i samarbete med konsthistorikern Lars Sjöberg som ett projekt att förädla norrländska råvaror. Utbildningen inriktades mot Gustavianskt möbelhantverk och har under åren utvecklats till utbildningar med modernt och historiskt hantverk inom möbelsnickeri, möbeltapetsering och byggnadsvård.

Visionen hos initiativtagarna var att samla utbildningar som omfattar hela byggnadens och interiörens hantverk under samma tak och därmed skapa ett unikt hantverkscentrum på hög nivå. Under många år har hantverksutbildningarna på Träakademien i Kramfors varit en utmärkt grund för personer vilka önskar en kvalitativ, högre hantverksutbildning.